Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘shqipja bisedore’

Një mik – që e ka mësuar shqipen këto vitet e fundit – më lajmëroi për shfaqjen e një kafshe të rrallë leksikore, në një kryetitull të gazetës Dita: fjalën kingllëk.

Greva e urisë, ky kingllëk radhe!”, titullonte Dita, për të shpjeguar pastaj se preferohej që “me kingllëk të emërtohet çdo sjellje politike që ka në thelb gënjeshtrën, hipokrizinë dhe trushulitësinë”, duke iu referuar pastaj edhe një incidenti të paradokohshëm, kur një zonjë protestuese u fye, ngaqë ministri E. Veliaj e quajti kinge.

(more…)

Read Full Post »

Mes formave të ndryshme të të luturit në dialog, spikatin t’u bëfsha dhe të keqen, kryesisht në ligjërimin femëror.

Më sill një gotë ujë, t’u bëfsha!

(more…)

Read Full Post »