Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2013

CaptureMë tërhoqi vëmendjen përkthimi që ia kish bërë, gazeta MAPO, titullit të Bienales së 13-të të Stambollit: “Mami, a jam unë një barbar?”

(Titulli i bienales përsërit titullin e një libri të shkrimtares turke Lâle Müldür.)

Të krahasohet ky shqipërim me anglishten “Mom, Am I Barbarian?” dhe turqishten “Anne ben barbar mıyım?”.

Shqipja tingëllon keq.

Një fëmijë normalisht do të kish pyetur: Mami, barbar jam unë? apo Mami, jam barbar unë? – dhe gjithsesi, pa e përdorur nyjën një, e cila nuk ka vend në këto ndërtime.

(more…)

Read Full Post »