Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2018

Huqi i pedantit

Gjatë një shkëmbimi – në Facebook – për librin shqip, një koleg ndërhyri për të qortuar shprehjen “kë libër (do të merrnit me vete në plazh)” që kish përdorur tjetri, duke shpjeguar se forma e duhur ishte CILIN LIBËR, dhe pastaj e rëndoi edhe më dozën duke i thënë “fajtorit” se “asht e kotë kjo varavinga letrare kur S’DINI SHQIP”. Në fakt jo. Forma KË LIBËR është po aq “shqip” sa edhe CILIN LIBËR; por i përket një regjistri tjetër të ligjërimit, ku norma gramatikore zbatohet më e çlirët (në këtë kontekst, Ç’LIBËR do të ishte stilistikisht neutrale). (more…)

Read Full Post »